woensdag, september 27, 2023
Seks, Liefde & Relatie

3 signalen dat zij jou leuk vindt

3 signalen dat zij jou leuk vindt

Je kent het wel, je bent op date, in de supermarkt, de kroeg of waar dan ook, en je praat met die ene leuke dame. Hoewel het gesprek goed verloopt ben je nog niet helemaal zeker of zij jou wel echt ziet zitten?

Misschien praat ze alleen maar met je uit verveling of beleefdheid, of al wing-(wo)man om haar vriendin te helpen. Hoe kom je er nu achter wat zij echt voelt en denkt?

Lichaamstaal liegt niet

Lichaamstaal liegt niet. Onbewust communiceert iedereen met zijn of haar lichaam, en dit is van grote invloed op hoe je op een ander overkomt.

Zeker wanneer verbale en non-verbale communicatie elkaar tegenspreken ontdek je hoeveel lichaamstaal betekent.

Voorbeeld: je praat met je werkgever over een salarisverhoging.

Nadat jij duidelijk hebt gemaakt wat je verwachtingen en wensen zijn zegt je werkgever dat er mogelijkheden zijn en hij het in overweging zal nemen. Maar terwijl hij dat zegt zie je zijn ogen een beetje dichtknijpen, hij grijpt met zijn hand in zijn nek, wend zijn blik af en zucht een beetje.

Denk je nu mooi dit ging goed, of loop je zijn kantoor uit en denk je: Dit wordt dus helemaal niets!

Getuite lippen/likken van de lippen

Sensuele lippen

Het klinkt misschien als een open deur, maar je zal nog versteld zijn hoe vaak en hoe veel mannen dit niet opmerken. Het is één van de duidelijkste signalen van aantrekkingskracht en opwinding.

Wanneer een vrouw haar lippen een beetje getuit houdt zegt ze (onbewust) kus mij! Ze gaat er eigenlijk al klaar voor staan. Hier komt ook de populariteit van de “Duckface” vandaan.

Het likken van de lippen is iets subtieler. Lippen zijn enorm sexy!

Volle rode lippen zijn een teken van gezondheid, het is iets wat vrouwen kunnen laten zien en waarmee ze kunnen verleiden zonder dat ze zich uitdagend moeten kleden, lippen zijn er altijd en ook altijd in het zicht, het is ook geen toeval dat lippenstift zo goed verkoopt. Met lippenstift kunnen vrouwen de aandacht trekken naar hun lippen door ze extra op te laten vallen.

Het likken van de lippen werkt op een vergelijkbare manier, wanneer je met een leuke dame praat en je ziet haar heel subtiel met haar tong over haar lippen gaan, dan ben je op de goede weg.

Grooming/Preening

Grooming of preening, zijn verzorgingsgebaren wanneer vrouwen (of mannen) dit doen in een gesprek, wil het eigenlijk zeggen dat ze de mening die de ander over hun verschijning heeft belangrijk vinden.

Dit uit zich doorgaans in kleine onbewuste handelingen waarmee iemand zijn uiterlijke verschijning op orde brengt. Denk aan het gladstrijken van kleding, het recht hangen van een ketting, even de haren achter het oor strijken, snel met het make-up spiegeltje controleren of er iets moet worden bijgewerkt wanneer je even naar het toilet bent. Hiermee verzekert iemand zich ervan dat ze er piekfijn uitzien wanneer jij naar ze kijkt.

Dit werkt overigens verder door dan alleen maar uiterlijk verschijn, het gaat namelijk niet alleen maar om een mooi plaatje, het vermogen om jezelf te verzorgen en er goed uit te zien geeft namelijk ook blijk van gezondheid en karakter. Denk aan vol glanzend haar, een goed postuur, schone verzorgde nagels. Dit zijn allemaal tekenen van een gezond persoon, die goed voor zichzelf zorgt, en evolutionair gezien is zijn dit indicatoren voor gezond nageslacht.

lichaamstaal verleiden sensueel

blootgeven van de hals

De hals is een zeer kwetsbare plek in het lichaam, het wordt niet beschermt door bv de ribbenkast en de strot en omliggende bloedvaten zijn essentieel om te overleven. Het is dus een plek die beschermt moet worden, en zowel mensen als dieren doen dit automatisch.

Een wolf die zich bedreigt voelt richt z’n snuit naar beneden en kijkt omhoog, zo kan hij de bedreiging zien terwijl zijn kwetsbare delen beschermt zijn. Mensen doen dit ook, wanneer we bang zijn maken we ons klein, we trekken de armen en benen in voor onze romp en buigen ons hoofd we leggen de kin op ons borst en zo zijn de meest kwetsbare delen van ons lijf afgedekt tegen een mogelijke aanval.

In het spel der verleiding doen we het tegenovergestelde, wanneer we ons aangetrokken voelen tot een ander willen wij laten zien dat we ze vertrouwen en dat we geen bedreiging vormen. Het blootgeven van de hals is hier een mooi voorbeeld van. Zo zal een vrouw die zich tot jou aangetrokken voelt letterlijk haar hoofd naar achteren kantelen en haar hals laten zien, een goed moment om hierop te letten is wanneer ze lacht of haar hoofd draait. Houdt ze hierbij haar kin laag of toont ze zich kwetsbaar?

Je hoeft geen expert te zijn

Zoals je nu wel doorhebt hoef je echt geen studie gevolgd te hebben om lichaamstaal te kunnen lezen, het is wel iets waar je beter in kunt worden door te oefenen. Begin eens met het observeren van anderen en probeer zoveel mogelijk signalen te herkennen, wanneer dit lukt kun je het ook in je eigen gesprekken gaan proberen.

Als laatste moet je je wel bewust zijn dat één signaal niet perse iets betekent en dat signalen ook toeval kunnen zijn. Wanneer iemand schatert van het lachen kan het zijn dat ze d’r hals wilt tonen, maar het kan ook gewoon een hele goede grap zijn geweest. Even wat haren uit het gezicht wrijven kan een vorm van preening zijn, maar misschien jeukte ze wel gewoon.

Je wilt dus letten op clusters en herhaling. Is ze steeds zichzelf mooi aan het maken of was het eenmalig, tuiten ze haar lippen één keer of doet ze het vaker? En zie je 1 signaal of zie je er meerdere?

Ook beniewd waar vrouwen op afknappen tijdens het daten klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *