vrijdag, september 22, 2023
75 soft challenge

75 Soft challenge week 1

75 Soft challenge week 1. De eerste week is voorbij, hoe was het, is het gelukt, wat was er moeilijk of juist gemakkelijk. Zoals beloofd bij deze een verslag van week 1. Maar eerst hoe staan we er eigenlijk voor aan de start van de challenge?

  • Lengte 184 cm
  • Gewicht ±84,6 kg
  • Snoepen af en toe
  • algehele voeding gemiddeld-goed
  • alcohol 10-15 glazen p/w

Algeheel genomen sta ik er niet slecht voor. Ik eet niet minder dan een ander maar doe wel aan Intermittent fasting. Ik snoep en snack met mate, daarmee bedoel ik dat ik een koekje of een bakje chips pak als ik er trek in heb maar dit is zeker niet elke dag. En als ik merk dat ik snackdrang heb zal ik wanneer mogelijk eerst iets eten zoals een boterham of een stuk fruit, voor dat de roze koeken tevoorschijn komen.

Verder eet ik elke dag minimaal 3 stuk fruit of groente. Ik heb geen suiker in huis en drink overdag met uitzondering wel eens een glas siroop. Verder drink ik koffie (zwart zonder suiker), thee en water.

Het ongezondste wat ik eigenlijk nuttig is alcohol. Hoewel ik bijna alle alcohol varianten lekker vindt drink ik meestal bier, wijn of whisky, en doorgaans alleen in het weekend.

Verwachtingen

75 soft challenge Week 1

Nog even ter herinnering dit zijn de regels

  1. Drink 3 liter water per dag
  2. Lees elke dag 10 pagina’s uit een boek. (let wel dit moet een boek zijn waar je iets van leert, filosofie, zelfontwikkeling, een autobiografie etc. De achterkant van je shampoo fles, of het laatste nieuws in je lokale dagblad tellen niet mee)
  3. Eet goed en drink alleen bij sociale gelegenheden.
  4. Train elke dag 45 minuten, waarbij je elke week één rustdag inlast. Deze training mag van alles zijn, krachttraining, conditie, cardio, wandelen, zwemmen. Wat jij wilt.
  5. Als je de regels breekt, begin je weer te tellen bij dag 1

Als ik mijzelf een beetje ken, dan wordt het geen alcohol drinken het grootste euvel. Ik heb nooit problemen gehad met niet drinken als het niet kan. Maar vooral dat eerste biertje na een week werken is toch altijd wel erg lekker, en voelt als een soort beloning.

Het drinken van 3lt water doe ik toch al z’n beetje. Lezen doe ik niet elke dag maar wel graag en er licht altijd wel een aangebroken boek binnen handbereik.

Ook het sporten maak ik mij niet echt zorgen om. Ik ben altijd heel sportief geweest, en heb van jongs af aan altijd op één of meerdere verenigingen gezeten. het begon met zwemles gevolgd door wedstrijdzwemmen. Toen kwam er judo bij, en later kwam er handbal bij (dit was in groep 5). Judo heeft nog tijdelijk plaats gemaakt voor jiu-jitsu, totdat handbal uiteindelijk als enige overbleef, Dit heb ik ± 24 jaar gedaan, en trainden in mijn hoogtij dagen 8uur per week tot een blessure gevolgd door een operatie hier permanent een einde aan maakte.

Tegenwoordig ga ik wanneer het uitkomt naar de sportschool 1a2 keer per week. 1 keer per week ga ik een uurtje boksen. En wanneer het weer het toelaat ga ik 1a2 keer per week een half uurtje hardlopen. Verre van topsport maar genoeg om gezond te blijven.

45 minuten per dag moet dus te zijn. Zeker wanneer elke vorm van thuis sport of wandelen meetelt.

Hoe ging het?

Al met al is het mij niet slecht bevallen. Zoals verwacht was het geen alcohol drinken (muv sociale gelegenheden) het moeilijkst. De eerste 2 dagen van het weekend merkte ik echt een drang om te drinken, Gelukkig stond zondag de eerste Formule 1 race op de agenda, iets waar ik graag een sociale gebeurtenis van maak. Hierbij zijn er 5 glazen bier gedronken, niet gezond ik weet het maar een stuk minder dan normaal en het voelde toch als een soort overwinning.

Het niet snoepen ging eigenlijk zonder problemen, alleen toen er op m’n werk een jarige was en er de hele dag een chocoladetaart op m’n bureau naar me stond te kijken was het even vervelend. Om maar vooral geen honger en trek te krijgen heb ik afgelopen week ontzettend veel fruit gegeten (iets wat op m’n werk gratis te pakken is)

10 pagina’s uit een boek bleek er makkelijk bij in te schieten, tot 3 maal toe dacht ik hier niet aan toen ik de tijd had. Met als gevolg dat ik in bed nog lag te lezen terwijl ik eigenlijk wilde slapen. Ook heb ik het boek waar ik in bezig was “Voorbij goed en kwaad” van Friedrich Nietzsche.

Maar even opzij gelegd. Ontzettend interessant en een echte must read. Maar niet iets waar je even 10 pagina’s van leest terwijl je eigenlijk in dromenland wilt zijn. Hier gaan we een andere keer dus weer in verder.

Als laatste de 45 minuten sporten. Op de dagen dat ik toch al iets van sport deed haalde ik dit makkelijk. Op de andere dagen heb ik dit thuis in de woonkamer gedaan. Savond beetje relaxen en tv kijken en in de reclame blokken push-ups, sit-ups, dumbells erbij fluitje van een cent. Wel aanzienlijk veel spierpijn en dat eigenlijk elke dag, maar dat herinnert je er alleen maar aan dat je goed bezig bent.

En zo is er al een week voorbij nog ±10 te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *