donderdag, september 21, 2023
75 soft challenge

75 Soft challenge week 2

75 Soft challenge week 2. Hoe verging het mij deze week? Verdomd lastig dat is hoe. Waar het in week 1 nog a piece of cake leek was dat nu wel ff anders. cravings, vreetbuien, en zelfs ontwenningsverschijnselen. Maar eerst de stats aan het einde van vorige week.

  • Lengte 184 cm
  • gewicht 85,2 kg
  • snoepen niets nada noppes
  • algehele voeding gemiddeld-goed
  • alcohol 5 glazen

75 Soft challenge week 2. Een stuk zwaarder dan week 1, of in ieder geval voor mij. In week 1 kon ik mij redelijk makkelijk bedwingen. De koekjes en verjaardagstaarten maakten het uitdagend, maar het is me gelukt.

Sporten

Thuis in het reclameblok tijdens een film vind ik nog steeds de makkelijkste manier om wat sportmomenten te pakken. Zeker wanneer je jezelf uitdaagt door steeds iets meer te doen, iets meer gewicht, iets meer push-ups, iets langer planken je snapt het wel. Wel heb ik deze week een sportmatje besteld nadat ik een beurse plek kreeg op m’n rug, de plavuizen zijn toch niet z’n geschikte ondergrond voor sit-ups.

Verder ben ik deze week 2x wezen boksen (training van 1 uur) en met de hond uitgebreid in het bos wezen wandelen, zo blijft de variatie er een beetje in en wordt het geen sleur.

Voeding

Deze week was het een stuk moeilijker. Ik werd raar aangekeken toen ik niet mee snoepte van de mergpijpen die op het bureau stonden. Normaal ben ik er als de kippen bij en aas ik op de eventueel overgebleven met chocolade en marsepein omhulde lekkernij, Nu trok ik mijn neus ervoor op, letterlijk…. want als je je diep inademt kun je de zoete zaligheid ruiken, en dat was al een genot op zich.

Ik heb me weten te beheersen, en ben ook deze week snoepvrij doorgekomen. Ook deze week heb ik een hoop van de snoepdrang weten te onderdrukken door het eten van veel fruit. Omdat de beschikbaarheid hiervan nog wel eens wisselt ben ik daarnaast ook wat meer groente mee gaan nemen naar m’n werk. Zodoende heb ik deze week heel wat komkommers, wortels, tomaten en witloven gegeten.

Alcohol

0. Gewoon 0, geen biertje geen wijntje geen glas whisky niets. Maar wat was dit moeilijk! Geen biertje na een dag werken, geen wijntje bij het eten en geen formule 1 of andere feestjes die mij een “sociaal excuus” gaven. Ik zou bijna vrienden thuis uitnodigen om het voor mijzelf te rechtvaardigen. Maar zo werkt het niet.

Door de kennis dat er deze week geen sociale gelegenheden waren heeft het ontzettend door mijn hoofd gespookt. Elke keer als ik in de winkel was vermeed ik het gangpad met alcohol om maar niet in de verleiding te komen. In zeker in het weekend was het aan mijn humeur te merken dat ik iets niet kon, best erg eigenlijk als je erover nadenkt.

Om de behoefte toch een beetje te vervullen heb ik elke keer als ik wilde drinken een glas water achterover gegooid. Dit hielp ontzetten met het behalen van 3lt water per dag, maar zorgde ook wel voor een hoop wc stops

Lezen

Het boek van vorige week had ik vervangen voor iets simpelere kost. Ik ben nu “Think and grow rich” aan het lezen. Een interessant boek over geld verdienen en rijk worden. Daarnaast in tegenstelling tot de keuze van vorige week, een stuk makkelijker te lezen waardoor je niet stopt na de bedoelde 10 pagina’s maar vrolijk doorleest.

Op naar week 3

Al met al is het allemaal nog wel te overzien. Wel merk ik dat waar week één nog nieuw en interessant was, het nu al een beetje suf begint te worden. Je merkt steeds meer dat je trek hebt in dingen als alcohol en snoep of chips waar door het volhouden moeilijker wordt. Hierdoor begint de twijfel ook te komen, waarom doe ik dit? Ik ben niet ongezond. Natuurlijk kan het beter en zeker op de lange termijn maken ook die kleine hoeveelheden snoep etc. een hoop verschil. Dus waarom zou ik mijzelf die paar extraatjes ontzeggen?

Stay tuned voor week 3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *