75 Soft challenge week 3

75 Soft challenge week 3

Week 3 alweer, hoe ging het deze week en merken ik al wat verschil? Hoe vergaat het niet snoepen en hoe gaat het alcohol vrije bestaan. Het ging in ieder geval beter dan vorige week, en tegelijkertijd waren er ook dingen moeilijker. Maar wat dan? Lees verder om erachter te komen.

Hoe zijn we week 2 geëindigd?

 • Lengte 184 cm
 • Gewicht 84,0 kg
 • Snoepen helemaal niets
 • Algehele voeding Goed
 • Alcohol Wederom niets!

De trek is weg

De trek is weg! Geweldig. Waar ik vorige week nog mergpijpen probeerden te inhaleren lijkt die trek volledig te zijn verdwenen. dat zal ongetwijfeld ook komen doordat ik mijn voeding iets heb aangepast. Waar ik voorheen niet aan ontbijten deed en m’n intermittend fasting periode zolang mogelijk probeerde te rekken. Pak ik het nu anders aan.

Om de honger en trek te temperen, ontbijt ik nu wel, en nee geen boterhammen met pasta maar een stevig ontbijt rijk aan vetten en eiwitten en arm in koolhydraten. De eiwitten en vetten zorgen voor een lang verzadigd gevoel waardoor je tussendoor geen snackdrang hebt, en het beperken van koolhydraten zorgt ervoor dat je minder schommelingen hebt in je insuline waardoor je geen middag crash hebt.

Deze combinatie zorgt ervoor dat je na je ontbijt zonder problemen voedselvrij de dag doorkomt totdat je bij het avondeten weer eens iets eet. Samen met de gewenning niet te snoepen maakt dat deze week qua voeding a piece of cake was (pun intended)

Bye Bye bier drinken

Weer een week alcohol vrij doorgekomen. Zelfs niet tijdens de Formule 1 want toen was ik aan het werk. En hoewel dit merkbaar invloed had op mijn humeur, zeker in het weekend. Ben ik blij dat ik het gedaan heb, want niet alleen scheelt het best wel in de wekelijkse boodschappen kosten. Ook merk ik dat ik beter slaap en veel meer droom.

In slaap vallen is nooit een probleem geweest, in slaap blijven echter wel. Ik werd altijd wel een keer wakker in de nacht en kon dan vaak moeilijk m’n rust weer vinden. Of als ik in de avond wat gedronken had dan werd ik midden in de nacht wakker omdat ik moest piesen.

Nu echter slaap ik al een roos, ogen dicht en nergens last van tot de wekker gaat. Ook heb ik levendigere dromen. Ik heb nog niet onderzocht of dat dit een bekend fenomeen is bij het stoppen met drinken maar fijn is het wel.

Niet alleen ga ik met een rustiger gevoel naar bed en slaap ik langer aan een stuk, maar ook de kwaliteit van mijn slaap is erg verbeterd. Niet drinken is vooralsnog dus een win-lose-win situatie voor mij. Minder kosten, beetje humeurig, beter slapen.

Sporten wordt saai

Het sporten ging mij deze week minder goed af, Hoewel de 45minuten per dag target wel gehaald wordt vind ik het steeds minder interessant. Bokstraining ging niet door waardoor ik alles alleen heb gedaan en daarmee ontstond er wat sleur. Wéér push-ups doen in de woonkamer, wéér rondje lopen met de hond, wéér naar de sportschool waar iedereen met een koptelefoon op zich afzondert van de buitenwereld.

Het is wel duidelijk dat groepstrainingen en teamsporten meer mijn ding zijn, niet alleen vanwege de sociale contacten en de verbroedering, maar ook omdat je dan de hele tijd niet onder wilt doen voor een ander waardoor je jezelf makkelijker pusht.

Dat het sporten nu als een verplichting voelt in plaats van een leuke en lekkere activiteit, brengt wel een flinke deuk aan in mijn algehele motivatie. Waarom doe ik dit eigenlijk? Ik was niet ongezond, ik heb geen overgewicht, en nu is een van mijn favoriete dingen in de week een verplichting geworden waar ik tegen op kijk. En daarmee lijkt het zijn doel voorbij te streven.

2 gedachten over “75 Soft challenge week 3

 • april 3, 2023 om 4:44 pm
  Permalink

  Ik doe mijn best, maar het is niet gemakkelijk. Ben je toevallig zelf ook begonnen?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *