donderdag, september 21, 2023
75 soft challenge

75 soft challenge

de 75 soft challenge. Wat is het, hoe werkt het, wat zijn de regels, waarom zou je dit doen. Allemaal goede vragen die we voor je gaan beantwoorden. Vervolgens kun je ons volgen op onze reis tijdens deze challenge. Elke week posten we een update over hoe de afgelopen dagen voor ons zijn geweest. Waar zijn we tegen aan gelopen, wat ging er goed en wat voor veranderingen merken we. Nieuwsgierig? Houd de site en onze Facebook en Instagram in de gaten voor updates!

Wat is de 75 soft challenge

Wat is de 75 soft challenge? de 75 soft challenge is het kleine broertje van de 75 hard challenge. De hard versie is bedacht door ondernemer Andy Frissela om Mentale kracht en discipline op te bouwen. Deze challenge is echter voor veel mensen een stapje te hard (duh). Hierom is de 75 soft challenge in het leven geroepen. Zelfde principe soortgelijke resultaten maar net iets toegankelijker. Zeker voor de gemiddelde Nederlander, die alles moet doen en regelen tussen een fulltime baan, huis, gezin en opleiding door.

Het doel van de challenge is simpel. Mentale kracht en discipline opbouwen. Gezonder worden, bewuster leven en nadenken over hoe je je tijd besteed. En last but not least, Goede gewoontes creëren. Vrijwel alles wat wij op een dag doen doen we uit gewoonte. Op de automatische piloot, dit is een manier van je hersenen om energie te besparen. Prima natuurlijk maar helaas werkt dit voor zowel goede als slechte gewoontes.

Wat zijn de regels van de 75 soft challenge

De regels zijn simpel.

  1. Drink 3 liter water per dag
  2. Lees elke dag 10 pagina’s uit een boek. (let wel dit moet een boek zijn waar je iets van leert, filosofie, zelfontwikkeling, een autobiografie etc. De achterkant van je shampoo fles, of het laatste nieuws in je lokale dagblad tellen niet mee)
  3. Eet goed en drink alleen bij sociale gelegenheden.
  4. Train elke dag 45 minuten, waarbij je elke week één rustdag inlast. Deze training mag van alles zijn, krachttraining, conditie, cardio, wandelen, zwemmen. Wat jij wilt.
  5. Als je de regels breekt, begin je weer te telen bij dag 1

Dit klinkt allemaal best makkelijk, toch? Daarom is deze ook wat beter te voltooien dan de hard challenge. En als jij no nonsense de 75 hard challenge wilt doen, Super goed! ga ervoor. Ben jij echter iemand die momenteel niet elke dag 1,5 uur sport en gewoon bij het uitgaan een biertje wilt kunnen drinken dan is de 75 soft challenge ideaal om mee te beginnen! Met heel veel kleine stapjes bereik je de finish namelijk ook.

Waarom zou je deze challenge doen

Waarom zou je dit doen? Dat is toch logisch! Je wordt hiermee een betere versie van jezelf. Je bouwt goede gewoontes in je onderbewustzijn waar je de rest van je leven profijt van hebt. Wanneer je het haalt bewijs je aan jezelf dat je het kan, dat je de mentale kracht hebt om doelen die je voor jezelf stelt te behalen. Dat jij in staat bent om de moeilijke beslissing te nemen en om de comfortabele genoten des levens even opzij te zetten. Because shit needs te be done!

Niet alleen bewijs je dat aan jezelf, maar ook aan de mensen om je heen. Jij doet wat je zegt, jij bereikt je doelen, jij werkt aan jezelf om zo beter te worden dan wie je gisteren was!

Dus waar wacht je op doe mee, en deel je resultaten in de comments.

Extra resultaten behalen?

Wil jij op een makkelijke manier net even wat extra resultaten behalen? Combineer de 75 soft challenge dan met Intermittent fasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *