vrijdag, september 22, 2023
Business, Class & Equipment

De 48 wetten van de Macht

De 48 wetten van de macht

Dé bestseller van Robert Greene

Wet 1: Overschaduw uw meerdere nooit

Geef de mensen die boven u staan altijd het behaaglijke gevoel dat ze superieur zijn. In uw verlangen hen gunstig te stemmen en indruk op hen te maken moet u niet al te zeer met uw talenten te koop lopen, want u zou het tegenovergestelde kunnen bereiken; ze gaan zich angstig en onveilig voelen. Bewerkstellig dat uw meerdere genialer lijken dan ze zijn en u zult de hoogste toppen van de macht bereiken.

Dit en nog 47 andere wetten kunt u zien als een handboek over de kunst van het machtsspel. Elke wet is gebaseerd op de overleveringen van historische figuren die het machtsspel bestudeerde en begrepen. Waarom was Joseph ‘Yellow Kid’ Weil z’n succesvolle zwendelaar? En wat maakte Von Bismarck z’n machtig staatslied.

Maar ook de fouten worden besproken want voor elke wet naleving er ook een overtreding. Waarom viel Marie Antoinette uit de gratie, en stortte de populariteit van Koning Louis-Pillipe de “burgerkoning” in elkaar.

De 48 wetten van de Macht is een meeslepende reis door de geschiedenis, met een schat aan leerzame lessen over het vergaren en behouden van, en het wapenen tegen macht. Elke wet wordt uitvoerig ontleed en begrijpelijk uitgelegd in bijna 500 pagina’s aan korte verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *