Geniet van de herfst!

Geniet van de herfst!

De herfst is alweer lekker bezig, het regent vaker, het waait harder en het wordt alsmaar kouder. Veel mensen lopen hierdoor te mopperen, omdat ze dat lekker warme zomer zonnetje terug willen, maar die vergeten iets!

De herfst in al zijn pracht en praal

Door de omschakeling van cocktails, bikini’s en barbecueĆ«n, naar truien, regenpak en tegenwind. Zien veel mensen niet hoeveel voordelen de herfst heeft, en dit is hartstikke zonde.

Juist nu het echte herfstweer nog in de beginfase zit, zijn en volop mogelijkheden om hier lekker van te genieten.

In tegenstelling tot de zomer kun je nu namelijk heerlijk fris buiten wandelen, en wat geven die paar spetters? Je zult merken dat wanneer je je mind set aanpast die regendruppels helemaal zo erg niet zijn, en je er zelfs van kan genieten!

Even lekker afkoelen na een dag op kantoor door een blokje om te gaan door weer en wind. Lekker uitwaaien en alle saaie vergaderingen van je af laten blazen, en wanneer je thuiskomst lekker warm douchen en met een kop thee op de bank.

Helemaal mooi is het als je in de buurt van natuur woont. Contact met de natuur heeft iedereen in meer of mindere mate nodig, en de natuur is prachtig ook in de herfst! De bomen beginnen blad te verliezen, de laatste groene bladeren zijn aan het verkleuren, en mijn favoriet PADDENSTOELEN!

Als je je ogen goed openhoudt kun je in de bossen geweldige paddenstoel formaties zien, Boleten, Parasolzwammen, elvenbankjes of misschien zie je wel een Regenboogrussula.

Genoeg moois om van te genieten dus!

Leuk en leerzaam voor de kinderen

Bijna elke ouder die ik ken klaagt wel over de tijd die hun kinderen doorbrengen achter een scherm, echte vriendjes/vriendinnetjes komen niet meer over de vloer, maar spreken ze alleen nog via verschillende socialmedia kanalen.

Kinderen hebben doorgaans weinig zin om na een lange schooldag nog naar buiten te moeten. Maar deze houding kopiƫren ze van hun ouders, simpel gezegd: als jij enthousiast worden zij dat ook.

Neem ze mee op paddenstoelen jacht, maak foto’s van de soorten die je vindt en laat ze tuis opzoeken hoe ze heten, zo zijn ze en lekker buiten en ze leren er nog iets van(pas wel op en raak paddenstoelen niet aan, aangezien er veel giftige soorten zijn!).

Verzamel typische herfstitems zoals kastanjes en ga hier thuis mee knutselen, laat ze als je bijna thuis bent hun energie kwijtspelen door lekker in de plassen te gaan stampen. Vervolgens kun je goede inzet belonen met warme chocolademelk en speculaas!

De spirituele kant van de herfst

Herfst is de tijd van de laatste oogst, de laatste vruchten en noten en groentes worden binnen gehaald en de laatste jachttochten worden gehouden. Men keert naar binnen, de dagen worden donkerder, we bereiden ons voor op de winter en er is tijd om te overdenken.

Net als de bomen hun bladeren verliezen en de dagen hun licht, is de herfst voor ons ook een tijd om dingen los te laten. Tijd om afscheid te nemen van gedane zaken en oud zeer, dit wordt door een steeds grotere wordende groep mensen gedaan in de vorm van rituelen, rituelen die soms al honderden jaren bestaan.

Voorbeld vuurritueel

Vuurritueel

Een vuurritueel is waarschijnlijk een van de bekendste manieren om los te laten, en iets wat veel mensen wel eens gedaan hebben zonder zich te beseffen dat het een oud gebruik is.

Met een vuurritueel kun je symbolisch iets verbranden, het vuur vernietigd het symbool en terwijl dit gebeurt kun je voor jezelf stilstaan bij de positieve en negatieve lading die het symbool voor je heeft.

Bijvoorbeeld een laatste afscheidsbrief schrijven aan een overledene of de foto’s verbranden van je ex. Je kunt hier zoveel tijd voor nemen als je zelf wilt, schrijf jij is 5 minuten een brief en werp je die in de vlammen, helemaal goed. Heb je de behoefte om een avond lang te mediteren voordat je je symbool door het vuur laat opslokken, ook goed! Het gaat erom dat jij je er goed bij voelt.

Maanritueel

Een maanritueel moet je wel een beetje plannen, als je iets gaat loslaten moet je dit namelijk bij een afnemende maan doen. Wanneer dit is kun je gemakkelijk op het internet vinden (of naar boven kijken)

De afnemende maan is ideaal om zaken af te sluiten, de afnemende energie van deze maan trekt als het ware de negatieve energie die jij loslaat met zich mee, en met dat de maan verdwijnt verdwijnen ook jou zorgen.

Geniet voor het te laat is!

Er zijn zoals je hebt gelezen genoeg positieve kanten aan de herfst, en mijn advies is: Geniet ervan zolang het kan, want tijd die voorbij is gegaan komt nooit terug. Dus waar wacht je op. Geniet van de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *