Helmut Marko: Verstappen is sneller

Na de race in Monaco is Zijn er door het team van Red-Bull en menig Formule 1 fan een hoop uitspraken gedaan omtrent de strategie, het belang van punten, teamorders en nog veel meer. Red-Bull adviseur Helmut Marko heeft zich nu laten horen en geeft aan dat Red-Bull geen nummer één- en twee coureurs heeft dit seizoen. Maar legt wel uit dat Verstappen sneller en consistenter is dan zijn teamgenoot.

Teamorders zijn niet nodig

Verstappen is sneller en consistenter dan Perez, en het verschil is volgens Marko groot. Als je kijkt naar de overwinningen is het duidelijk Verstappen won 4 keer en Perez 1 keer, daarnaast stat Max voor in de punten terwijl hij ook al 2 maal een DNF had dit seizoen, Max domineert dus. Hierbij moet wel gezegd worden dat die 4-1 stand mogelijk3-2 had geweest als Checo zijn nummer 1 positie niet had hoeven afstaan tijdens de GP van Spanje.

Waarom was Perez dan sneller in Monaco

Waar de oude wagen van Max helemaal was door ontwikkeld en naar de zin van de regerend wereldkampioen reed. Heeft hij met zijn nieuwe bolide wat meer moeite en ligt het sturen hem nog niet helemaal lekker, hierdoor had Max het hele weekend moeite met één specifieke bocht. Perez daarentegen heeft al een veel betere feeling met zijn wagen, en is hierdoor flink vooruitgegaan. Vrijwel het hele weekend deed de Mexicaan het beter dan Verstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *