Hoe verdien ik geld met affiliate marketing ?

Hoe verdien jij geld met affiliate marketing? Wat is affiliate marketing? Hoe begin je ermee? hoe werkt het? hoeveel geld kun je ermee verdienen? Kost het veel tijd? En hoeveel moet ik erin investeren? is het een get rich quick scam?

Dit zijn allemaal veel gestelde vragen wanneer je iemand verteld over affiliate marketing. Want hoewel het een al lang bestaand, beproefd en bewezen manier van geld verdienen is, heerst er toch nog steeds een hoop onwetendheid over. Maar vrees niet ik ga het je haarfijn uitleggen. De pro’s de con’s de verwachtingen de realiteit hoe je slaagt en hoe je faalt enz. enz.

we beginnen bij het begin.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier voor bedrijven om tegen lage kosten reclame te maken bij een heel breed publiek.

Normaliter wanneer een bedrijf reclame wilt maken dan kost dit veel geld. Er moet tenslotte een reclame bureau worden ingeschakeld om de reclame te ontwerpen in de vorm van een T.V. spotje, radio boodschap, kranten advertentie en ga zo maar door. Vervolgens moet er betaald worden om de reclame te verspreiden wederom via televisie, radio etc. Zo heeft het bedrijf al 2x veel geld uitgegeven en er nog niets aan verdiend. Het is tenslotte nog maar afwachten of mensen de aangeboden producten of diensten ook gaan kopen.

Hier komt affiliate marketing goed van pas affiliate marketing werkt als volgt.

Een verkoper wil zijn product verkopen voor dit voorbeeld nemen we een fiets.

De verkoper meldt zich aan bij een affiliate-netwerk(*hierna netwerk) en biedt op hun website zijn fiets aan. Hij schrijft een stukje over de fiets met daarin belangrijke informatie. Het merk, de eigenschappen, de grootte en natuurlijk de prijs, ook worden er vaak foto’s en banners aangeleverd.

Bij het netwerk zijn behalve verkopers ook Affiliates aangemeld. Deze Affiliates hebben inzage in alle producten die verkopers via het netwerk aanbieden.

Een Affiliate kan vervolgens aangeven de fiets te willen promoten op zijn of haar platform. Het netwerk creëert een unieke link voor elke Affiliate die hij vervolgens op z’n platform naar keuze plaatst met daarbij een zelf gemaakte reclame boodschap.
Wanneer er vervolgens een potentiele klant op de link klikt dan wordt deze via het netwerk doorgelinkt naar de verkoper. Het netwerk registreert wiens link het was en of er uit deze klik ook daadwerkelijk een fiets wordt verkocht.

Als er een fiets wordt verkocht dan betaald de verkoper vervolgens een commissie aan de Affiliate voor het maken van de reclame en het aanbrengen van de klant. En zo verdien jij je geld!

Voor de verkoper is dit ook veel voordeliger. Hij hoeft namelijk geen duur reclame bureau in te schakelen, hij hoeft geen dure T.V. spotjes of radio boodschappen te laten opnemen en dik te betalen voor zendtijd in de hoop dat er een verkoop uit voortvloeit. NEE niets van dat. Hij hoeft alleen maar zijn product aan te melden bij het netwerk en vervolgens Affiliates hun d’r werk laten doen.

Aangezien er honderden Affiliates zijn kan hij dus heel gemakkelijk vanuit zijn luie stoel op honderden verschillende websites en andere kanalen zijn product promoten. En het mooiste is dat hij er alleen maar voor hoeft te betalen wanneer het ook daadwerkelijk tot een verkoop lijdt/ Ideaal dus!

Hoeveel tijd kost affiliate marketing?

Hier is niet echt een eenduidig antwoord op te geven. Het is namelijk van heel veel factoren afhankelijk en de grootste factor… dat ben jijzelf.

Zeker wanneer je net begint alles nog nieuw is en er heel veel op je afkomt dan lijkt het overweldigend. Stoppen is dan verleidelijk want Netflix kijken en op je telefoon scrollen is nu eenmaal gemakkelijk en comfortabel. Dit is ook waarom veel mensen die starten met affiliate marketing nooit slagen. Ze geven het op voor ze het echt een kans hebben gegeven. Om te slagen moet je doorzetten en elke keer weer de motivatie moeten opbrengen om je laptop te pakken en te gaan werken.

Wanneer je over die eerste obstakels heen bent blijkt het echter wel mee te vallen en wordt het meer een deel van je dag. Je hoeft hier niet eens veel voor te laten liggen. Je kunt nog steeds met je kinderen spelen. Met het gezin aan tafel en ontspannen, kijk gewoon 1 aflevering minder van je favoriete serie, of drink na de voetbal 1 biertje in de kantine in ipv 5. besteed de tijd die je hiermee wint aan je business gewoon elke dag één uurtje! je kunt zoveel voor elkaar krijgen in zo weinig tijd. Heb je dit een tijdje gedaan en beginnen de commissies te komen dan wordt het zelfs verslavend. Werken aan je website wordt leuker dan wéér tv kijken en voor je het weet gaat het als vanzelf.

ComputerComputer

Hoe lang duurt het voor je commissies krijgt

Dit is als vragen hoelang het duurt om van Middelburg naar Den-Haag te hinkelen. Je kunt wel een schatting doen en kijken naar hoelang anderen erover deden maar echt accuraat zal dit niet zijn. Dat komt omdat er daarvoor simpelweg te veel variabelen zijn. Als je een beetje je best doet kun je zelfs zonder enige ervaring in website bouwen met 1a2 dagen je eerste producten al promoten op een gloednieuwe website. Theoretisch zou je hier dan ook al commissies mee binnen kunnen slepen. Dit is echter niet waarschijnlijk. Doorgaans moet je op zeker 6 maanden consequent werk rekenen voordat je genoeg bezoekers hebt om commissies te krijgen. Een nieuwe website heeft namelijk nog geen naamsbekendheid en wordt ook nog niet gevonden door Google.

Wanneer je wel gevonden wordt door Google dan is het nog steeds afhankelijk van de kwaliteit van je website. Google kijkt naar veel meer dan alleen maar waar je blogs over gaan of welke producten je promoot. Google wordt steeds slimmer en kijkt ook naar zaken als hoe goed is je artikel. Geeft het antwoord op de vragen die mensen hebben, hoe snel is je website, is de lay-out logisch en gemakkelijk, is je website beveiligd en ga zo maar door. Al deze factoren kunnen je helpen met het succesvol worden binnen affiliate marketing. Wil je hier meer over weten klik dan hier voor toegang tot het grootste en meest uitgebreide online platform over affiliate marketing.

Realiseer je dus goed dat affiliate marketing geen “get rich quick” is. De mogelijkheden zijn onbeperkt maar het kost wel tijd en doorzettingsvermogen

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Sky is the limit!

Dit is echt waar, de hoeveelheid geld je kunt verdienen met affiliate marketing is ongekend hoog. Denk nu niet dat je in 3 maanden miljonair bent en met pensioen kunt want zo werkt het niet, maar de hoeveelheid geld die jij kunt verdienen is letterlijk GRENZENLOOS!

Wanneer jij nu eenmaal een blog of video online hebt staan dan staat dit voor altijd online, dit is het mooie van affiliate marketing. Je content blijft bestaan en het internet slaapt niet, dus als jij 1keer een goede blog schrijft met een affiliate link erin dan staat deze altijd online en is dus altijd beschikbaar, mensen kunnen hier altijd op klikken en jij kunt dus altijd geld verdienen, zo verdien je zelfs geld in je slaap hoe mooi is dat?!

Omdat het internet nooit slaapt en er altijd wel mensen aan het websurfen zijn kun jij dus met de juiste content altijd en overal geld verdienen. Ben jij op je 9-5 baan dan verdient je website geld voor jou zonder dat je er iets aan doet, ben jij op vakantie dan verdient jou video geld terwijl jij aan het strand ligt, ben jij een weekend lang op een gaaf festival dan staan de euro’s op je te wachten wanneer je brak thuiskomt.

Hoe meer content je hebt hoe meer kliks je binnenhaalt en hoe meer commissies je zult krijgen, de hoeveelheid content wordt alleen maar meer dus je inkomsten ook. De echte grote jongens binnen affiliate marketing verdienen TIENDUIZENDEN ! euro’s per maand, dit is niet over één nacht ijs komen aanwaaien maar wel degelijk mogelijk, ook voor jou!

Is affiliate marketing een scam

Hier kunnen we kort over zijn: NEE

Ondertussen is affiliate marketing een uitgebreid getoetst en bewezen concept. Er zijn veel affiliate netwerken zoals Paypro & Daisycon. Maar verder heeft bijna elke webwinkel wel een affiliate programma waarvoor je je kunt aanmelden, de mogelijkheden zijn dus eindeloos. Verder maken ook bekende grote website gebruik van affiliate marketing, kijk maar eens op website van een groot media platform of magazine. Veelal staan er op deze pagina’s advertenties deze advertentie’s zijn allemaal affiliate links, zo verdienen bv. de kranten hun geld sinds er door de digitalisering minder “gewone” kranten worden verkocht.

Hoeveel moet je investeren om te beginnen met affiliate marketing

Dit is één van de grootste voordelen van dit concept, je hoeft namelijk nauwelijks geld uit te geven om te beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een PC of laptop en een domeinnaam, de laatste kun je kopen voor slechts een paar euro per jaar. Wel kan het hierbij sterk verschillen of je wel of geen hosting erbij neemt en met welk programma je je website gaat bouwen, het meest gebruikte makkelijkst werkbare en populairste programma is WordPress, en deze is gratis!

Voordelen en nadelen van affiliate marketing

Voordelen

Nadelen

  • Getest en bewezen concept
  • Potentieel zeer lucratief
  • Goedkoop om mee te beginnen
  • Makkelijk te leren
  • Goede cursussen beschikbaar
  • Veel community’s voor ondersteuning
  • Kan lang duren voor de eerste verdiensten komen
  • constant veranderend terrein
  • lange termijn motivatie kan lastig zijn

Hoe begin je met affiliate marketing

Alle begin is moeilijk en hoewel je alle informatie die je nodig hebt kunt vinden op Google, is een beetje hulp en bijsturing op z’n tijd toch wel heel handig. Gelukkig hebben enkele zeer succesvolle affiliates hun kennis samengevat tot uiterst uitgebreide online cursussen, de beste hiervan naar mijn mening is de “Affiliate marketing revolutie” van Jacko Meijaard, nieuwsgierig naar wat deze cursus inhoudt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *