Max Verstappen wint in Baku

Max Verstappen wint in Baku. Na een wederom ietwat teleurstellend resultaat tijdens de kwalificatie voor Max waarbij hij niet verder kwam dan de tweede startrij, en hij wederom zijn teamgenoot voor hem had staan. Won Verstappen vandaag de GP van Azerbeidzjan, al vroeg in de race wist hij Red-Bull teamgenoot Perez in te halen waarna zijn voorsprong gedurende de rest van de race niet meer in gevaar kwam. Dit in overeenstemming met de eerdere uitspraak van team adviseur Helmut Marko.

“Je kan nooit goedmaken wat je vorig jaar hebt verloren”

De klapband van Verstappen in 2021

Met deze uitspraak doelt de Limburger op de race in Baku van vorig jaar, waarbij Verstappen op weg was naar een overwinning tot het moment dat hij vanwege een klapband tegen de muur belande. Desondanks voelt deze overwinning natuurlijk erg goed, de pace was goed en er was natuurlijk wat mazzel met de uitvalbeurten van Ferrari. Dat gezegd hebbende was de Red-Bull coureur ervan overtuigd dat ze anders de Ferrari’s ook wel verslagen hadden.

Verder gaf Max aan dat er geen sprake waren van teamorders. Hij haalde Perez in op eigen krachten, iets wat hij bewees door steeds verder uit te lopen en aan te tonen dat hij vandaag de snellere coureur was. Dat neemt echter niet weg dat er hevig gespeculeerd wordt over dat de relatief trage pit stops van Perez weleens opzet geweest zouden kunnen zijn, om zo Max een voordeel te geven.

Team van Ferrari zonder punten naar huis

Het team van Ferrari ging vandaag zonder punten naar huis nadat beide coureurs uitvielen door motor problemen. Eerst viel Sainz uit door een hydraulisch probleem, en later moest teamgenoot Leclerc eraan geloven door nog niet gedetineerde motorproblemen.


Deze dubbele DNF is een harde klap voor het team van het mooie rood, grootste concurrent Red-Bull vergroot hierdoor hun voorsprong van beide coureurs in de WK stand alsmede het punten verschil in de constructeurstitel

Russel pakt P3

George Russel deed vandaag goede zaken voor het team van Mercedes en eindigde op de derde podiumplek. Het uitvallen van zowel Leclerc als Sainz heeft hier vanzelfsprekend enigszins bij geholpen, maar dat doet niets af aan de punten die de jonge Brit vandaag binnenhaalde.

De race ging echter niet alleen goed voor Russel en teamgenoot Hamilton. Beide coureurs hadden wederom veel last van porpoising en spraken zich hier ook over uit. Hamilton klom na de race zelfs moeizaam uit z’n bolide vanwege de pijn in zijn rug. Hoewel het gestuiter vast niet fijn zal zijn, is het ook wel echt iets voor Hamilton om het een beetje aan te dikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *