Romantisch cadeau voor haar

Jij bent op zoek naar een romantisch cadeau voor haar, goed zo! Want laten we eerlijk zijn, romantiek is over het algemeen iets waar vooral vrouwen behoefte aan hebben.

Dit betekent niet dat je als man zijnde niet van romantiek mag genieten, of geen behoefte mag hebben aan wat extra aandacht eens in de zoveel tijd. Het betekent alleen dat wij mannen het doorgaans niet zo boeiend vinden. En dit is nu juist het probleem.

Omdat het ons niet zo veel kan schelen, denken wij er niet zo gauw aan, totdat “the Misses” na een avondje klagen en uithuilen bij d’r vriendinnen haar hart bij ons lucht en vertelt dat de romantiek dood is en dat je eraan moet gaan werken.

Wow!? denken we dan, heftig! maar goed alles voor je vrouwtje dus ga je je best doen, om je een beetje op weg te helpen volgen hieronder een aantal tips&tricks.

Wat vinden vrouwen romantisch

Wat vinden vrouwen romantisch

Er zijn veel verschillende vrouwen, en daarmee veel verschillende interpretaties van romantiek. Welke van de volgende mogelijkheden het best aansluit bij jouw dame, dat weet jij als het goed is beter dan wie dan ook. Weet je dit niet of gaat het om een nieuwe vlam, geen paniek er zijn genoeg algemene romantische daden waarmee je punten kan scoren.

Verschillende onderzoeken tonen één terugkerend onderwerp als het gaat om romantiek en dat is Aandacht, zo simpel is het. Wanneer je aandacht aan je vrouwtje besteed dan zit je als snel goed. En nee dit betekent niet dat je de gehele dag om haar heen moet hangen, dit laat je namelijk eerder wanhopig overkomen in plaats van romantisch.

Wat wordt er dan wel mee bedoeld? wat we bedoelen is dat ongeacht wat je doet je moet er aandacht/tijd aan hebben besteed. Oftewel als je bloemen koopt, koop dan haar favoriete bloemen, en als je niet weet welke bloem dit is kies dan bloemen in haar favoriete kleur. Hiervoor kun je vaak veel afleiden aan haar keuze in kleding, sieraden en home decor.

Vrouwen willen graag weten dat jij aan hun denkt, dat ze belangrijk voor je zijn en je ze niet voor lief neemt. Details zijn hierbij belangrijk, en maak je geen zorgen om het onthouden van allerlei pietluttige feitjes die geen mens kan onthouden. De naam van haar overleden kat, lievelingskleur, d’r moeders doopnamen. voor al zulke (doorgaans nutteloze) info bestaan er notitieboekjes.

schrijf ze op in een schriftje of op de notepad in je telefoon. zo kan jij altijd terugvinden wat voor haar belangrijk is zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verwarren van haar info met die van je ex.

Koop haar favoriete bloemen

Al een beetje besproken en het lijkt misschien afgezaagd, maar met de juiste bos kun je nog steeds een heel eind komen. let bij het kopen van bloemen op een aantal zaken.

De juiste kleur bloemen

Als je bloemen koopt dan kan de kleur heel belangrijk zijn. In het beste geval weet je haar favoriete bloem en favoriete kleur in dat geval is bloemen kopen een eitje. Weet je dit niet, geen zorgen. Een simpel belletje naar haar moeder of beste vriendin is meestal genoeg om hierachter te komen, extra voordeel hierbij is dat vrouwen graag praten, als jij dus om hulp vraagt bij een romantisch gebaar dan wordt hierover verteld en kom jij extra goed voor de dag.

Sterk ruikende bloemen

Niet alle bloemen ruiken even sterk en niet alle bloemen ruiken even lekker, wat iemand wel of niet prettig vindt is erg persoonlijk. Zelf wordt ik ronduit misselijk van bepaalde bloemen en zeker bloemenwinkels zijn a bridge too far. Voor jou vrouw of vriendin kan dit ook het geval zijn, pas dus op met erg geurende boeketten.

Bij een bloemist is dit zeker iets wat je kunt aangeven, als je niet zeker weet of ze van de geur van lelies houdt vraag dan simpelweg om iets met een subtiele geur. Zeker wanneer je een dinertje hebt gepland of het nu thuis of in een restaurant is, dan is de geur iets om rekening mee te houden.

Koop geen bloemen bij de supermarkt

Een supermarktboeket is niet per definitie slecht, maar het toont wel van een bepaalde klasse als je bij een bloemist bent geweest. Behalve dat je bij een bloemist advies kunt vragen en iets kunt laten samenstellen specifiek voor haar smaak, is het ook echt te zien of er moeite in een boeket is gestopt of dat het een massaproductie item is.

Bovendien komt een boeket wat je bij de supermarkt of het benzinestation koopt over als gehaast en onbedoeld. als je namelijk van te voren gedacht zou hebben aan bloemen dan had je wel naar een bloemist gegaan, en niet onderweg terug van je werk even snel iets opgepikt. Ook dit heeft te maken met het onderwerp aandacht.

Geef een sensuele massage

Vanzelfsprekend is dit niet geschikt voor een eerste date, maar wanneer je elkaar een beetje kent dan is dit altijd een goede.

Hoe geef je een sensuele massage?

Dit lijkt simpel maar er zijn een aantal aandachtspunten. Zo doet een verrassing hierbij wonderen, vertel haar dus niet van te voren wat je van plan bent maar zorg dat alles klaarstaat wanneer zij/jullie thuis komen.

Zorg bij een massage voor de juiste setting, dit betekent dat je de lichten dimt en voor (geur)kaarsen zorgt. Zet hierbij ontspannende muziek op die niet onderbroken wordt door irritante reclames, maak dus een geschikte lijst op je Spotify, Youtube premium of gebruik op digitale radio de zender Yoga flow.

Gebruik olie!

Geen massage zo slecht als diegene die pijn doet. Om te voorkomen dat het allemaal wat stroef gaat is het gebruik van olie essentieel, Elke drogist verkoopt wel een aantal geschikte oliën, let ook hierbij weer op haar favoriete geuren. Mocht je geen tijd meer hebben om naar de drogist te gaan dan kun je tegenwoordig bij elke supermarkt kokosolie kopen. Hoewel de supermarkt varianten hiervan voor consumptie ondergeschikt zijn aan de duurdere versies zijn ze voor het geven van massages prima.

Neem de tijd

Wederom iets wat over aandacht gaat, maar toch iets wat nog wel is voor ergernissen zorgt bij de ladies. Een goede massage duurt minimaal 30minuten en liever langer, alles korter dan dit laat het lijken op een vluggertje, iets waar je eigenlijk geen zin in hebt maar wat nu eenmaal bij je taken hoort. Een te korte massage zal je ten alle tijden duur komen te staan.

Als je niet weet hoe je die 30 minuten vol moet maken bekijk dan wat filmpjes op het internet over massagetechnieken door er hier een paar van te onthouden en te rouleren heb je dat half uur zo vol.

Zorg voor een comfortabele temperatuur

Als je wel eens een professionele massage hebt gehad dan weet je dat de behandelruimtes relatief warm zijn. Dit is ook logisch aangezien je doorgaan nogal schaars gekleed bent tijdens een massage. zet dus gerust de kachel een paar graadjes hoger zodat haar enige rillingen die van genot zijn en niet van de kou.

Verwarm je olie

Stel je voor je ligt semi naakt op een handdoek, de kamer is lekker warm, je voelt je goed je ligt al te genieten en ineens KOUDE OLIE!. Je wordt in een enkele seconden terug naar de realiteit gehaald. de rillingen lopen over je rug het kippenvel staat op je arme en je waart je een poolreiziger. Om dit allemaal te voorkomen is het belangrijk je olie op lichaamstemperatuur te brengen.

Dit hoeft geen ingewikkeld proces te zijn, zet je fles of potje olie gewoon vlak boven de kachel, of in de buurt van de over wanneer je gaat koken.

Sensueel is niet hetzelfde als seksueel

Een sensuele massage wordt gemakkelijk seksueel, je lover ligt tenslotte (half)naakt overgeleverd aan jouw genade op bed, de stemming is goed en alles wijst erop dat dit een geweldige vrijpartij wordt.

De kunst is echter om dit niet te doen, of in ieder geval niet te snel. Ik snap het het is erg verleidelijk om je handen te laten afdwalen naar de intiemere delen en je focus hier op te leggen, hiermee doe je echter het doel van je romantische massage te niet. het stukje romantiek gaat namelijk om haar verlangens en niet om de jouwe.

Weerhoud je er dus van om sensueel te verwarren met seksueel. De truc is om haar helemaal gek te maken zonder te ver te gaan, dus streel haar erogene zones en ze net niet te raken, of misschien heel lichtjes en kortstondig en dan weer te stoppen. Maak haar gek van verlangen zorg dat ze wild wordt en continue verwacht dat je haar grijpt, om vervolgens weer verder te gaan met een brave rug massage.

Als je dit goed doet zal zij je uiteindelijk smeken om meer, ze zal zo naar je verlangen dat ze je bespringt en doet ze dit niet then play it cool. laat niet blijken dat je hier op gehoopt had, de romantiek draait tenslotte om haar en niet om jou. Door koeltjes te reageren op het niet direct besprongen worden toon jij namelijk dat je een zelfverzekerde man bent die niet afhankelijk is van haar, dit getuigd van zelfvertrouwen en zelfvertrouwen is iets waar vrouwen voor vallen.

Kook voor haar

Iedereen weet dat mannen die kunnen koken sexy zijn een broodje knakworst is vanzelf sprekend niet voldoende om punten mee te scoren, maar als je een beetje de weg in de keuken weet dan is dit een skill die je zeker met haar moet delen.

Waar moet je op letten

Eigenlijk spreekt dit allemaal voor zich maar we willen het toch benoemen

  • weet wat ze lekker vindt.

Bijna niemand vindt alles lekker, en als jou dinertje net dat ene ingrediënt bevat wat ze niet lust dan kan dit de avond een negatieve vibe geven. Of ze eet het toch om jou niet te kwetsen, ze zegt dat ze vol zit oid en laat een deel staan dit is A) zonde, B) zal jij misschien twijfelen of het echt waar is of C) en dit is de beste optie, ze zegt dat ze het niet lust en jij ziet dat niet als belediging.

Hoe dan ook alle bovenstaande scenario’s zijn onwenselijk, de beste optie is namelijk dat ze het wel lust. Ken je elkaar al langer dan is dot doorgaans geen probleem. Ken je elkaar pas net kies dan voor algemene ingrediënten, dus geen zwezerik, ganzenlever of kokkels.

  • speel het safe

Natuurlijk kun je als je Gordon Ramsay bent geweldig voor de dag komen met je signature beef wellington. Ben je dit niet speel het dan safe, natuurlijk mag je je best doen en een beetje decadente ingrediënten halen maar ga niet teveel experimenteren en maak geen overingewikkelde dingen die je nog niet eerder hebt gemaakt.

Want hoewel een mislukte diner niet altijd een flop hoeft te betekenen geeft het je wel een extra uitdaging, Houd het dus bij wat je kent.

  • De juiste ambiance

De juiste muziek, lichten gedimd, kaarsjes aan een brandend houtvuurtje je snapt het wel.

Een lief briefje in haar tas/zak

Romantiek hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, zoals je nu wel weet is aandacht belangrijk niet alleen aandacht voor haar maar ook aandacht voor detail. Denk aan de kleine dingetjes die voor jou niet bijzonder lijken maar voor haar heel veel kunnen betekenen.

Als jij eerder opstaat dan zij stuur dan je eerste Whatsapp van de dag naar haar, hierdoor heeft zij jou lieve goedemorgen wensen wachtend op haar telefoon voor wanneer zij zelf wakker wordt.

Als ze een belangrijke vergedering of presentatie heeft op d’r werk doe de voorgaande avond dat een klein briefje in haar zak met een bemoedigende tekst, dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een simpele “Zet hem op” “je kunt het” of “ik geloof in jou” doet al wonderen. Voor haar zal de tekst zelf van weinig belang zijn, maar weten dat jij in haar gelooft en aan haar denkt dat is waar het om gaat.

Een avondje voor haarzelf

Dit is iets voor wanneer je al langer samen bent. Waar wij mannen graag af en toe een moment voor onszelf hebben geldt dit voor vrouwen ook, wanneer je samenwoont zit je elkaars wel eens teveel op de lip. Dit is vervelend maar niet ongewoon en ook zeker niet iets om een “big deal” van te maken. De oplossing is namelijk wat tijd voor jezelf te nemen of in dit geval wat tijd aan de ander te geven, dit kan op meerdere manieren.

Plan een avondje voor haar alleen

Geloof mij dit doet wonderen. Een avondje alleen is iets waar we allemaal wel eens naar verlangen, gewon met rust worden gelaten, hoe je z’n avond inplant in persoonlijk en kan erg verschillen.

Vergis je niet een avondje alleen betekent niet dat jij met je maten moet gaan zitten zuipen zodat zij naar desperate housewives kan kijken, dit heeft namelijk niets te maken met aandacht en romantiek. Wat betekent het dan wel, het klinkt misschien afgezaagd en als vanuit een film maar het werkt echt.

Laat een bad voor haar vollopen, plavei de route van de woonkamer naar de badkamer met rozenblaadjes, plaats lieve of leuke briefjes op de routen. Een grappig gedicht, dit hoeve geen poëtische hoogstandjes te zijn het gaat tenslotte om de moeite en de aandacht iets simpels kan al heel leuk zijn bv.

  • Roses are red, dandelions are yellow, you are my girl, and i am your fellow.
  • Roses are red, violets are blue, tell me why you love me, cause i have no clue
  • rozen zijn rood, je ring is van goud, was je maar goed, want vannacht ben ik stout
  • Roses are red, poems are corny, please let me know, when you get horny

Waarom zou je zoiets schrijven simpel, het is lief, welgemeend, heel duidelijk iets wat je zelf bedacht hebt;) en daarmee laat je zien dat je er aandacht aan besteed hebt.

Als ze dan na al die lieve post-its bij de badkamer komt zorg hier dan weer voor het complete plaatje. Lichten uit, kaarsje aan, wat wierrook brandend in een hoekje, een paar hapjes en een drankje op een dienblad met een roos en ontspannende muziek spelend via de bluetooth box.

Girls night out

Een avondje voor haarzelf kan ook betekenen dat ze op pad gaat zonder jou maar met vriendinnen. Wanneer je in een relatie zit kan het nog wel eens een moeilijk onderwerp zijn om te zeggen dat je zonder de ander weg wilt, door hier op in te speken en haar dit te geven zonder a=dat ze erom vraagt voorkom je dat zij zich opgesloten gaat voelen.

Dit vergt natuurlijk wel wat meer planning, je moet tenslotte contact hebben met haar vriendinnen en iets zien te regelen. Geld is meestal geen probleem goede vriendinnen zijn doorgaans wel bereid om iets voor te schieten of zelfs bepaalde kosten te dekken (bij een verjaardag oid) verder neemt dit een vooral een hoop problemen bij je weg.

Dr vriendinnen weten meestal wat ze leuk vindt en hoe zij een leuke avond kan hebben, en nemen dus een deel van jou denk en plan druk weg. Ook vervoer is hiermee meestal gemakkelijk opgelost en als klap op de vuurpijl. Die vriendinnen zien jou als de perfecte partner omdat je iets voor haar regelt, waarmee jij de roddel van de week wordt want “oh want ben je toch een lieverd dat je zoveel moeite voor haar doet”

Romantiek kan altijd

Een fout die veel mannen maken is dat ze romantische gebaren bewaren voor bijzondere gebeurtenissen, bloemen bij een promotie, een avondje uit op een jubileum of chocolade bij Valentijn. En ja natuurlijk zijn dit momenten die wat extra aandacht vragen, maar dat betekent niet dat je alleen op bijzondere momenten romantisch moet zijn.

Juist op die onverwachte momenten scoor je goed met romantiek. Gewoon zomaar een bosje bloemen, random een i love you briefje in haar jaszak of haar favoriete maaltijd koken gewoon omdat het kan en het toevallig dinsdag is.

Romantiek laat zien dat je om haar geeft elke dag weer, dus laat haar niet wachten.

Toch liever iets tastbaars geven kijk dan hier!

voor inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *